content image
content image

Het kampterrein ligt ongeveer een kilometer ten Noordwesten van Doldersum; een klein Drents dorpje in de buurt van Vledder, Diever, Noordwolde en Elsloo. De omgeving biedt veel mogelijkheden voor een- of meerdaagse hikes (lees dus ook die pagina op deze site!); de bos- heide- en weidegebieden worden doorkruist door (vaak goed onderhouden en goed gemarkeerde) fietspaden.

Het Van Loonbos ligt aan de zuidgrens van het 'Drents-Friesche Wold', en dus ook vlak bij de grens van Friesland. Hoewel sommige delen van Drenthe overstelpt worden door het toerisme (zoals de omgeving van Dwingeloo) hoef je je hier niet wezenlijk zorgen te maken dat grote hordes kinderwagens en crossmotoren je tentje plat zullen rijden. Het is ons althans nooit overkomen.
Van plan om actief te zijn op het water? 't Is maar net wat je voor ogen hebt natuurlijk, maar binnen een straal van een paar kilometer zijn voldoende vaarwegen te vinden om een drijfnat pak te halen. Of je nu op zoek bent naar dat geweldige oversteek-stekje (bijvoorbeeld voor een hike) of naar een plek om er een dag met de kano op uit te trekken: het is nooit echt ver weg. 

De landelijke omgeving heeft natuurlijk wel als gevolg dat het openbaar vervoer er maar zeer beperkt aanwezig is. Vooral in de buurt van het kampterrein heeft ome bus of tante trein nou niet bepaald veel te bieden.

Een overzichtje:


Bereikbaarheid:

Per auto

Goed bereikbaar

Per fiets

Goed bereikbaar (veel fietspaden!)

Bus:

Slecht: Bushalte in Boyl, 2,5 km west

Trein:

Slecht: NS-station in Steenwijk, 20 km ZZW


Het is dus aan te raden om met de auto of op de fiets te komen; dan ben je ook een stuk mobieler omdat de afstanden hier over het algemeen toch iets groter zijn.
Qua faciliteiten in de buurt komen we er beter vanaf; het café zit om de hoek en de supermarkt is een paar kilometer fietsen. In Vledder zit ook een VVV, nog een paar cafés en restaurants, een cadeauwinkel, apotheek, bakker, postkantoor en dergelijke. Kortom, genoeg gelegenheid om fourage in te slaan.


Faciliteiten in de omgeving:

Hotel / Café-Restaurant

Hotel Doldersum Huenderweg 11, 8386 XB Doldersum

Grenzeloos en Zo , Boylerstraat 12, Doldersum

Supermarkt

COOP Dorpsstraat 32, Vledder.

Winkels Vledder 

Bakker, slager, sneup-winkeltjes, bank, postkantoor , een prima Chinees restaurant e.d., .

Artsen

Vledder Pastorieweg 16

5 km ZW

Frederiksoord Maj. van Swietenlaan 2

7 km ZW

Apotheek

Vledder Pastorieweg 16

   

Voor de adressen van artsen e.d. in de omgeving kun je natuurlijk altijd op het internet terecht . Tips over doe-dingen en leuke adresjes kun je natuurlijk via het internet opzoeken.

Let op: Op het kampeerterrein zelf heb je een zeer slechte internet verbinding!