content image
content image

Back to basic in het Van Loonbos

 Het meest bijzondere van het kampterrein is dat je echt in het bos staat. Geen grasveld maar echt met je tent tussen de bomen. Een kampvuurkuil en één watertappunt. Wat heb je nog meer nodig voor een kamp of weekend weg!

De kampvuurkuil heeft ruimte voor ongeveer 100 personen. Eventueel kunnen er nog bankjes bijgezet worden op de bovenste rand. Ook met kleinere groepen is het gezellig in de kampvuurkuil. Op het terrein ligt hout wat gesprokeld mag worden voor kampvuur. Er mogen geen bomen gekapt worden. Naast de kampvuurkuil is het bos wat meer open en bijzonder geschikt voor korte weekend kampen en overnachtingsplaats voor hikes. Het totale terrein beslaat enige bospercelen. Grotere groepen kunnen meer verspreid over het terrein staan en kunnen daar hun eigen kampterreintjes opzetten.

Er is geen toiletgebouw, je zult zelf een hudo moeten graven en een douche moeten bouwen. Je kan natuurlijk ook je eigen toilet wagen meenemen of dixie huren (géén riool, dus vuil water zelf afvoeren). Er is één kraan op het terrein, deze zit aan de rand van het terrein.

Over het terrein lopen brede zandpaden. Het terrein grenst aan het zijdwesten aan een verharde weg. Langs de oostkant loopt een verhard fietspad. Het terrein is publiek toegankelijk, ook wanneer het terrein verhuurd is aan scoutinggroepen. Over het algemeen is het een rustig stukje bos en zullen meeste wandelaars en fietsers het fietspad langs het terrein nemen. 

Het terrein wordt aan één scoutinggroep per keer verhuurd. Het maakt niet uit of dit een grote of kleinere groep is. In principe worden aanvragen op volgorde van binnenkomst behandeld.